Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Panhellenic Conference "Education at the ICT days."


I did two submissions in the Panhellenic Conference "Education at the ICT days." (Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ). The participants were educators and teachers from all levels of the Greek Education system. They were informed for the existence of the Wikipedia in Education program, the advantages that Wikipedia has in creating nice school projects, the Freedom of Panorama problem in Greece and about the Education Program extension.

The first submission was entitled "Conclusions of the use of Wikipedia as educational mean in secondary education and in adult education". Th second was entitled "A full implementation of Wikipedia in the school program in a Second Chance School".

Both submissions were published in Conference proceedings (ISBN 978-960-99435-8-1). The first submission is at pp. 763-770 and the second at pp. 2708-2714. The total pages proceedings is 3204 pages which shows the high impact this Conference has.
Blog entry: http://magioladitis.blogspot.gr/2015/11/blog-post.html


I also did a submission at the 8th Fosscomm Conference on Saturday. Slides are available in Academia and Commons.

My participation at the Conference was funded by the Wikimedia Foundation (WMF).

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Fosscomm 2015 Αθήνα - Συμμετοχή του Wikimedia Community User Group Greece

Το fosscomm 2015 (= Free and Open Source Software Communities Meeting) πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου 2015 στο ΤΕΙ Αθήνας.

Πρόκειται για το ετήσιο συνέδριο για το Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό το οποίο οργανώνεται από τις Ελληνικές κοινότητες Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού σε διαφορετική πόλη κάθε χρόνο. Ο σκοπός του συνεδρίου είναι η προώθηση της ιδέας του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού και η σύσφιξη των σχέσεων της κοινότητας του.

 Παράλληλα με την ομιλία που έδωσα το Wikimedia Community User Group Greece, στο οποίο συμμετέχω, συμμετείχε στο συνέδριο μοιράζοντας φυλλάδια και ενημερώνοντας για τη Βικιπαίδεια.




Fosscomm 2015 Αθήνα

Το fosscomm 2015 (= Free and Open Source Software Communities Meeting) πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου 2015 στο ΤΕΙ Αθήνας.

Πρόκειται για το ετήσιο συνέδριο για το Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό το οποίο οργανώνεται από τις Ελληνικές κοινότητες Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού σε διαφορετική πόλη κάθε χρόνο. Ο σκοπός του συνεδρίου είναι η προώθηση της ιδέας του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού και η σύσφιξη των σχέσεων της κοινότητας του. 

Στο συνέδριο συμμετείχα με χρηματοδότηση από το Wikimedia Foundation και πραγματοποίησα μια ομιλία και οργάνωσα ένα workshop. Συγκεκριμένα:

AutoWikiBrowser

  • Παρουσίαση: Μαγιολαδίτης Μάριος
  • Ημερομηνία: 7 Νοεμβρίου 2015
  • Ώρα: 10:30 - 11:00
(δείτε εδώ το Αρχείο:Facts about AutoWikiBrowser (in Greek).pdf της παρουσίασης).

Workshop

Εργαστήριο επιφόρτωσης εικόνων στα Commons και μετάφρασης λημμάτων στη Βικιπαίδεια μέσω της επέκτασης ContentTranslation
  • Μαγιολαδίτης Μάριος + Παπαδημούλης Νίκος
  • Ημερομηνία: 7 Νοεμβρίου 2015
  • Ώρα: 11:30 - 12:30

Το πρόγραμμα της ημέρας



Και μερικές φωτογραφίες:






Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Πανελλήνιο συνέδριο “Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε.”

Στις 7-8 Νοέμβρη 2015 πραγματοποιήθηκε το επιστημονικό Συνέδριου “Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε.” που διοργανώθηκε για από το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Στα πλαίσια του Συνδρίου, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 στις 11:30 π.μ., έγινε στο η παρουσίαση της εργασίας «Συμπεράσματα από τη χρήση της Βικιπαίδειας ως εκπαιδευτικού μέσου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην εκπαίδευση ενηλίκων».

Η εργασία που υποβλήθηκε στο συνέδριο συντάχθηκε από κοινού με τον εκπαιδευτικό κ. Μάριο Μαγιολαδίτη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας από κοινού με τον καθηγητή κ. Κώστα Σκιαδόπουλο του Γυμνασίου Καστελλάνων Μέσης Κέρκυρας και παρουσιάστηκε από τον πρώτο..
Στο ίδιο συνέδριο ο Μάριος Μαγιολαδίτης υπέβαλλε την εργασία “Μια πλήρης εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος της Βικιπαίδειας, σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)” από κοινού με τη φιλόλογο Αμαλία Παγκράτη.







Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Συμμετοχή στο 1ο Συνέδριο ΕΕΠΕΚ στη Λάρισα

Το διάστημα 23-25 Οκτώβρη 2015 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας το οποίο διοργάνωσε η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.).

Είχα την ευκαιρία να το παρακολουθήσω με χρηματοδότηση από το Wikimedia Foundation.

Παρακολούθησα, μεταξύ άλλων, με ενδιαφέρον την ομιλία "Δίκτυα στην Εκπαίδευση" η οποία αναφέρθηκε και στη Βικιπαίδεια ως τέτοιο δίκτυο.

Τις δυο μέρες του συνεδρίου είχα μοναδική ευκαιρία να έρθω κοντά με εκπαιδευτικούς, να συζητήσω πάνω στο Wikipedia in Education.

Ήταν σίγουρα μια ανεπανάληπτη εμπειρία η οποία έθεσε τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες/



Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκιαρίας σε επιστημονικό συνέδριο

Στις 9-11 Οκτώβρη 2015 πραγματοποιήθηκε το επιστημονικό Συνέδριου CIE2015 (Conference on Informatics in Education, Συνέδριο για την Πληροφορική στην Εκπαίδευση) που διοργανώθηκε για 7η φορά από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την ΕΠΥ και εστιάζεται στην Πληροφορική, αλλά και στις ΤΠΕ στην εκπαίδευση.
Στα πλαίσια του Συνδρίου, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 10:00 π.μ., έγινε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά η παρουσίαση της εργασίας «Adult Learners from the Ionian Islands of Corfu and Kefalonia Share Cultural Heritage on Wikimedia Commons and Wiktionary» (Ενήλικοι μαθητές δημιουργούν λήμματα για την πολιτιστική κληρονομιά των Ιονίων Νήσων στα Wikimedia Commons και Wiktionary).
Η εργασία που υποβλήθηκε στο συνέδριο συντάχθηκε από κοινού με τον εκπαιδευτικό κ. Μάριο Μαγιολαδίτη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας από κοινού με την καθηγήτρια κα. Μίνα Θεοφιλάτου του  Β” Εσπερινού Λυκείου  Κεφαλονιάς.
Εκεί παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης «Τα χωριά της Λευκίμμης στην Βικιπαίδεια» με φωτογραφίες που τράβηξαν εκπαιδευόμενοι του σχολείου μας και λήμματα που έγραψαν στα ελληνικά και στα αγγλικά προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την πολιτισμική κληρονομιά του νησιού μας.



***

The full paper is written in English:
The submission was published in Conference proceedings (ISBN 978-960-578-010-4)

We also provide: