Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Workshop Βικιπαίδειας στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, παρουσίαση/workshop για την Βικιπαίδεια στο πλαίσιο εκδήλωσης για την τέχνη των Υβριδίων, που διοργανώθηκε από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την υποστήριξη του Wikimedia User Group Greece.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με συνοπτική ιστορική αναδρομή στις απαρχές των ψηφιακών μορφών τέχνης και των τεχνικών μέσων τους από τον Δημήτρη Γκινοσάτη, Επίκουρο Καθηγητή (ΑΣΚΤ), Δρ. Φιλοσοφίας & Αισθητικής, και ακολουθήθηκε από εισαγωγή στην Βικιπαίδεια και τον τρόπο επεξεργασίας της από τον Μάριο Μαγιολαδίτη, εισαγωγή στην χρήση πολυμέσων στην Βικιπαίδεια και την χρήση του Wikimedia Commons από τον Γιώργο Γιαννόπουλο, και εισαγωγή στην φιλοσοφία συνεισφοράς και τους κανόνες της Βικιπαίδειας από τον Κωνσταντίνο Σταμπουλή.
Την παρουσίαση παρακολούθησε κοινό περίπου 40 ατόμων, που συμμετείχε με πολύ εύστοχες ερωτήσεις και παρατηρήσεις, και εκδήλωσε ενδιαφέρον για συνεισφορά, ενώ μέρος του ξεκίνησε την συνεισφορά επιτόπου μετά από σύντομη καθοδήγηση στα πρώτα τους βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου