Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Γυναικών

Στην Αθήνα στις 2-3 Δεκεμβρίου του 2016 στα γραφεία του Κέντρου Έρευνας Γυναικείων Θεμάτων πραγματοποιήθηκε διακρατική συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ με θέμα Ανάπτυξη ικανοτήτων κοινωνικής επιχειρηματικότητας των μεταναστών και των προσφύγων μέσω της εκπαίδευσης και προσομοίωσης στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση
Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρουσιάστηκε το θέμα της έλλειψης επαρκούς συμμετοχής των γυναικών στην Βικιπαίδεια, οι λόγοι που την προκαλούν και οι τρόποι αντιμετώπισης.
Στη συνάντηση πήραν μέρος οι κάτωθι χώρες: Ελλάδα, Αγγλία, Τουρκία, Γερμανία, Ιταλία, Λιθουανία.

My biography at web app of OSCAL 2017

Bio (long)

Marios is a long-term Wikipedian. He is one of the developers of AutoWikiBrowser (AWB) a semi-automated MediaWiki editor designed to make tedious or repetitive editing tasks quicker and easier. He is a Mathematician with Msc in the Foundations of Informatics and currently a phD candidate in Data Security. He was worked as research assistant at the Universities of Duisburg-Essen and Oldenburg. His programming knowledge includes C++, C# and Python. He is currently residing in Greece.

Bio (short)

Marios is a long-term Wikipedian and one of the developers of AutoWikiBrowser (AWB) an open source Mediawiki editor.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ενισχύουμε τη γυναικεία οπτική στη Wikipedia!

Ενίσχυση της γυναικείας οπτικής στη Wikipedia.jpgTo Wikimedia Community User Group Greece και η φεμινιστική συλλογικότητα Το Μωβ σας καλούμε στην ανοιχτή συζήτηση και το εργαστήριο που διοργανώνουμε με θέμα «Ενίσχυση της γυναικείας οπτικής στη Wikipedia», στα πλαίσια της δράσης «Γιατί οι γυναίκες δεν γράφουν στη Wikipedia;», το Σάββατο 18/02/2017, 6-8μμ, στο Art Garage, Σολωμού 13, Εξάρχεια, Αθήνα.
Ο κ. Μάριος Μαγιολαδίτης, μέλος του Wikimedia Community User Group Greece, θα παρουσιάσει καταρχάς την πορεία της ελεύθερης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia από το 2001 μέχρι σήμερα, και θα επικεντρωθεί στο ζήτημα του «χάσματος των φύλων» που παρατηρείται στην Wikipedia, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Ειδικά η Ελληνική Wikipedia έχει λίγα λήμματα για γυναικεία ζητήματα, για τα δικαιώματα, τις θέσεις και τους αγώνες των γυναικών και του φεμινιστικού κινήματος. Επιπλέον η Ελληνική κοινότητα της Wikipedia είναι βασικά ανδροκρατούμενη, με μικρή ενεργή συμμετοχή γυναικών.
Στη συνέχεια θα συζητήσουμε για τις αιτίες και τις συνέπειες της μικρής συμμετοχής των γυναικών, του περιορισμένου αριθμού λημμάτων που αφορούν στις γυναίκες και το γυναικείο ζήτημα, των επιθέσεων που δέχονται οι γυναίκες μέσω του διαδικτύου, του σεξιστικού περιεχομένου διαφόρων λημμάτων, και της απουσίας γυναικείας ματιάς γενικότερα σε μια σειρά από ζητήματα.
Τέλος, με στόχο να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση, θα παρακολουθήσουμε το εργαστήριο του κ. Μάριου Μαγιολαδίτη για την αύξηση και υποστήριξη των γυναικών λημματογράφων στη Wikipedia, τη δημιουργία και επέκταση των λημμάτων γυναικείου ενδιαφέροντος, και την ενίσχυση της γυναικείας οπτικής στα υπάρχοντα λήμματα. Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: magioladitis@wikimedia.gr
Σας περιμένουμε!
Διεύθυνση: Art Garage, Σολωμού 13, Εξάρχεια, Αθήνα.
Σύνδεσμοι

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ομιλία στο AtheCrypt 2017


 Το AtheCrypt είναι μια ετήσια συνάντηση στον τομέα της Κρυπτογραφίας το οποίο οργανώνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Corelab.

Το συνέδριο διεξάγεται από το 2012 και έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Θεωρητικής Κρυπτογραφίας.


Στο φετινό AtheCrypt θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου και συμμετέχω με ομιλία με τίτλο "Location privacy through Private Equality Testing".

Η ομιλία θα αποτελέσει θα είναι μια αναλυτική παρουσίαση της δημοσίευσης "Towards Secure and Practical Location Privacy through Private Equality Testing" την οποία κάναμε από κοινού οι Emmanouil Magkos, Panayiotis Kotzanikolaou, Marios Magioladitis, Spyros Sioutas και Vassilios S. Verykios  και παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο το 2014 (PSD 2014: Privacy in Statistical Databases pp 312-325).


Οι διαφάνειες είναι διαθέσιμες στο Academia.edu και στο Researchgate: