Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ενισχύουμε τη γυναικεία οπτική στη Wikipedia!

Ενίσχυση της γυναικείας οπτικής στη Wikipedia.jpgTo Wikimedia Community User Group Greece και η φεμινιστική συλλογικότητα Το Μωβ σας καλούμε στην ανοιχτή συζήτηση και το εργαστήριο που διοργανώνουμε με θέμα «Ενίσχυση της γυναικείας οπτικής στη Wikipedia», στα πλαίσια της δράσης «Γιατί οι γυναίκες δεν γράφουν στη Wikipedia;», το Σάββατο 18/02/2017, 6-8μμ, στο Art Garage, Σολωμού 13, Εξάρχεια, Αθήνα.
Ο κ. Μάριος Μαγιολαδίτης, μέλος του Wikimedia Community User Group Greece, θα παρουσιάσει καταρχάς την πορεία της ελεύθερης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia από το 2001 μέχρι σήμερα, και θα επικεντρωθεί στο ζήτημα του «χάσματος των φύλων» που παρατηρείται στην Wikipedia, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Ειδικά η Ελληνική Wikipedia έχει λίγα λήμματα για γυναικεία ζητήματα, για τα δικαιώματα, τις θέσεις και τους αγώνες των γυναικών και του φεμινιστικού κινήματος. Επιπλέον η Ελληνική κοινότητα της Wikipedia είναι βασικά ανδροκρατούμενη, με μικρή ενεργή συμμετοχή γυναικών.
Στη συνέχεια θα συζητήσουμε για τις αιτίες και τις συνέπειες της μικρής συμμετοχής των γυναικών, του περιορισμένου αριθμού λημμάτων που αφορούν στις γυναίκες και το γυναικείο ζήτημα, των επιθέσεων που δέχονται οι γυναίκες μέσω του διαδικτύου, του σεξιστικού περιεχομένου διαφόρων λημμάτων, και της απουσίας γυναικείας ματιάς γενικότερα σε μια σειρά από ζητήματα.
Τέλος, με στόχο να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση, θα παρακολουθήσουμε το εργαστήριο του κ. Μάριου Μαγιολαδίτη για την αύξηση και υποστήριξη των γυναικών λημματογράφων στη Wikipedia, τη δημιουργία και επέκταση των λημμάτων γυναικείου ενδιαφέροντος, και την ενίσχυση της γυναικείας οπτικής στα υπάρχοντα λήμματα. Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: magioladitis@wikimedia.gr
Σας περιμένουμε!
Διεύθυνση: Art Garage, Σολωμού 13, Εξάρχεια, Αθήνα.
Σύνδεσμοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου