Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

WikiFemHack: Κάποια λόγια για το Hackathon


Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου η Wikimedia Community User Group Greece διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη editathon/hackathon σε συνεργασία με το Ίδρυμα Open Knowledge Greece και τη She Sharp με στόχο να εμπλουτιστεί η Βικιπαίδεια και τα συνεργατικά εγχειρήματα τόσο σε λήμματα όσο και σε κώδικα.

Βασικός στόχος της ημερίδας ήταν η προσέλκυση γυναικών, η ενημέρωσή τους και η αύξηση της συμμετοχής τους σε θέματα τεχνολογίας, στον προγραμματισμό και στη Βικιπαίδεια (την ελεύθερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια). (Για περισσότερα πάνω σ' αυτό το θέμα και την ομιλία που έδωσα διαβάστε εδώ.)

Το Hackathon/Edithon διοργανώθηκε ταυτόχρονα και σε ξεχωριστό χώρο με τη βοήθεια εθελοντών από το Wikimedia Community User Group Greece και ενός προγραμματιστή του Wikimedia Foundation.

Στην αρχή της εκδήλωσης μια ομιλία με τίτλο "Κάποια λόγια για το Hackathon" στην οποία παρουσίασα το προηγούμενο χάκαθον που πραγματοποιήσαμε στην ίδια πόλη (ThessHack), την εμπειρία μας από αυτό και τους στόχους του φετινού χάκαθον, το πρόγραμμα της εκδήλωσης, κ.α.

Οι διαφάνειες της ομιλίας είναι διαθέσιμες online τόσο στο Commons όσο και στο Academia.edu.


Η συμμετοχή μου στο WikiFemHack χρηματοδοτήθηκε από το Wikimedia Foundation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου