Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Wikimedia CEE Meeting 2017

Τέλη Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία της Πολωνίας το Wikimedia CEE Meeting 2017. Πρόκειται για μια ετήσια συνάντηση Βικιπαιδιστών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Κάθε κοινότητα Βικιπαιδιστών και κάθε παράρτημα του Wikimedia Foundation στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στέλνει εκπροσώπους ώστε να συζητηθούν σειρά από ζητήματα που αφορούν τους Βικιπαιδιστές όπως: κοινές δράσεις, ανταλλαγή εμπειρίας, νομικές δυσκολίες σε ζητήματα copyright, ανάπτυξη της κοινότητας κ.α.

Το Wikimedia Community User Group Greece στο οποίο συμμετέχω έστειλε φέτος ως εκπρόσωπό του το χρήστη MARKELLOS ο οποίος και έκανε αναλυτική αναφορά στη συνάντηση στο blog της ομάδας.

Φέτος, υπήρξε η καινοτομία να καλεστούν και προσκεκλημένοι ομιλητές να μιλήσουν για μια σειρά από θέματα. Έτσι καλέστηκα με ειδική πρόσκληση να πραγματοποιήσω 3 ομιλίες (γυναικείο ζήτημα, χάκαθον, εκπαίδευση).

Αναλυτικότερα για την κάθε ομιλία μπορείτε να διαβάσετε στους παραπάνω συνδέσμους. Όλες οι διαφάνειες είναι διαθέσιμες στο Wikimedia Commons.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου