Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Το Corfu Tech Lab στο FLL Thessaloniki 2018!

Το Corfu Tech Lab, του οποίου είμαι υπεύθυνος εργαστηρίου, συμμετείχε στο φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής FLL [First Lego League] 2018 - Hydrodynamics με δυο ομάδες (Banana Warriors, Lego Crafters).

Από τα τέλη Νοέμβρη, τέσσερις ομάδες προετοιμάζονταν κάθε εβδομάδα στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας και συγκεκριμένα στο Corfu Tech Lab με τη βοήθεια εθελοντών προπονητών. Δυο από αυτές τις ομάδες αποφάσισαν να ανέβουν και στη Θεσσαλονίκη και να δείξουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.

Εγώ ήμουν συντονιστής του προγράμματος STEAM Yourself with FLL στην Κέρκυρα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής που οργανώνει φιλεκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός eduACT.

Οι ομάδες μας είχαν πολύ καλή παρουσία με δεδομένο ότι συμμετείχαμε για πρώτη φορά. Οι Banana Warriors μάλιστα κέρδισαν βραβείο για το καλύτερο Gracious Professionalism (2η θέση).

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε 10-11 Φλεβάρη στο κτήριο 12 της HELEXPO. Την πρώτη μέρα μας επισκέφθηκαν και μαθητές του Γυμνασίου Περουλάδων από την Κέρκυρα και είχα την ευκαιρία να τους κάνω ξενάγηση στο χώρο του διαγωνισμού και μια μικρή ενημέρωση πάνω στα προγράμματα ρομποτικής του Corfu Tech Lab.

Τη δεύτερη μέρα μαζί με τη συντονίστρια του προγράμματος αλλά και το συντονιστή της Βέροιας παραχωρήσαμε συνέντευξη στο διαδικτυακό κανάλι της eduACT αποτυπώνοντας την εμπειρίας από τη φετινή διοργάνωση που είχε ως κεντρικό άξονα την υδροδυναμική και τη διαχείριση του νερού. Οι ομάδες της Κέρκυρας ετοίμασαν δυο πανέμορφα πρότζεκτ για να εξηγήσουν το πρόβλημα με το πόσιμο νερό της Κέρκυρας προτείνοντας ταυτόχρονα και λύσεις!

Όλες οι μαθητές και οι μαθήτριες έλαβαν μετάλλια για τη συμμετοχή τους ενώ οι προπονητές έλαβαν δίπλωμα αναγνώρισης τς συνεισφοράς τους στην έμπνευση νέων.

Ευχή όλων είναι το πρόγραμμα STEAM Yourself with FLL να επαναληφθεί και η Κέρκυρα να έχει μια ακόμα πιο σημαντική παρουσία του χρόνου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου