Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» η παρουσίαση των φωτογραφιών που διακρίθηκαν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Επιστημονικής Φωτογραφίας για τη Wikipedia

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αγία Παρασκευή, 26.2.2016
Στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» η παρουσίαση των φωτογραφιών που διακρίθηκαν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Επιστημονικής Φωτογραφίας για τη Wikipedia
Το ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»  και το  Wikimedia Community User Group Greece, (οργανωτική ομάδα του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού)  πραγματοποίησαν τελετή βράβευσης των 10 φωτογραφιών που διακρίθηκαν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό  Επιστημονικής Φωτογραφίας για τη Wikipedia . Ο διαγωνισμός, στον οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 150 χρήστες με περισσότερες από 700 φωτογραφίες, ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο με την ανακοίνωση των νικητών.
Η τελετή βράβευσης του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Επιστημονικής Φωτογραφίας για τη Wikipedia πραγματοποιήθηκε στη συμπληρωματική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» (Αγία Παρασκευή, Αθήνα), την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 17:00-20:00 μ.μ. Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από φωτο-εργαστήριο εισαγωγής εικόνων σε λήμματα στη Βικιπαίδεια, σελίδες του Βικιλεξικού ή και στα Wikispecies. Την παρουσίαση για το edit-a-thon έκανε ο Βικιπαιδιστής κ.Μάριος Μαγιολαδίτης.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμούς και μηνύματα απηύθυναν εκπρόσωπος του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», κριτές καθώς και νικητές του διαγωνισμού.
Ειδικότερα, εκ μέρους του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ο Δρ. Χρήστος Μάρκου, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» αλλά και μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού πραγματοποίησε χαιρετισμό.
Επίσης από τους κριτές έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Ariel Glenn, προγραμματιστής και υπάλληλος του Wikimedia Foundation. Από τους οργανωτές μίλησαν ο κ. Κωνσταντίνος Σταμπουλής, ενώ μηνύματα των άλλων συντελεστών του διαγωνισμού διάβασε ο κ. Νίκος Παπαδημούλης.
Ακολούθησε η απονομή των βραβείων στους νικητές και στους εκπροσώπους που παρέστησαν στην τελετή.
Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στο διαδίκτυο:
LinkedIn Facebook YouTube Twitter
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»:
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς : Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον, Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου