Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Συνάντηση εκπαιδευτικών στην Κέρκυρα που συμμετέχουν στην Corfupedia

Στις 13 Δεκέμβρη στο Βιβλιοπωλείο Πλους πραγματοποιήθηκε συνάντηση των γυναικών εκπαιδευτικών εκπαιδευτικών Β/βάθμιας που συμμετέχουν στο Σχέδιο Δράσης CorfuPedia. Μαζί μας ήταν και ο υπεύθυνος και συντονιστής του εγχειρήματος Σωτήρης Φωτίου.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον Μ. Μαγιολαδίτη για το εγχείρημα "Why Women Don’t Edit Wikipedia?" το οποίο στηρίζει το Corfupedia και το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από το Wikimedia Foundation με στόχο να ευαισθητοποιήση σχετικά με το ζήτημα της μικρής συμμετοχής των γυναικών στη Wikipedia.

Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για προβλήματα ασφάλειας διαδικτύου, το ζήτημα της παρενόχλησης, το ζήτημα των μη ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην τεχνολογία, το ζήτημα του περιεχομένου της Wikipedia και πολλά άλλα ζητήματα.

Οι εκπαιδευτικοί, από τη μεριά τους, μετέφεραν την εμπειρία τους από το σχολικό περιβάλλον, από τα ζητήματα που θέτουν οι μαθήτριες και συζητήθηκαν τρόποι οργάνωσης των ομάδων ώστε οι κοπέλες να πάρουν ενεργό ρόλο στο εγχείρημα της Corfupedia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου