Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Συμμετοχή στο Fosscomm 2017

Το Fosscomm (= Free and Open Source Software Communities  είναι το ετήσιο συνέδριο για το Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό το οποίο οργανώνεται από τις Ελληνικές κοινότητες Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού. Σκοπός του συνεδρίου είναι η προώθηση της ιδέας του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού και η σύσφιξη των σχέσεων της κοινότητας του. 

Το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο 4-5 Νοέμβρη.

Στα πλαίσια του συνεδρίου οργανώνω workshop με τίτλο "Mediawiki and AutoWikiBrowser" όπου θα αναλυθούν τα βασικά στοιχεία του Mediawiki και του προγράμματος ελεύθερου κώδικα AutoWikiBrowser το οποίο αναπτύσσω μαζί με άλλους προγραμματιστές.

Πρόκειται για τη δεύτερη συμμετοχή μου στο συνέδριο. Η πρώτη ήταν το 2015 όπου συμμετείχα με 2 workshops (Δείτε: Fosscomm 2015 Αθήνα). Το ένα ήταν σε συνεργασία με το Βικιπαιδιστή Νίκο Παπαδημούλη.

Η φετινή συμμετοχή μου χρηματοδοτείται από το Wikimedia Foundation.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχει και ολόκληρο το Wikimedia Community User Group, στο οποίο συμμετέχω, για να ενημερώσει για τη Βικιπαίδεια. (Δείτε την αντίστοιχη συμμετοχή του 2015: Fosscomm 2015 Αθήνα - Συμμετοχή του Wikimedia Community User Group Greece)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου