Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

WikiFemHack: Πως βλέπουν οι γυναίκες τη Βικιπαίδεια

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου η Wikimedia Community User Group Greece διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη μια ημερίδα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Open Knowledge Greece και τη She Sharp με στόχο να παρουσιαστεί το πρόβλημα των φυλετικών ανισοτήτων στην τεχνολογία (gender gap)

Βασικός στόχος της ημερίδας ήταν η προσέλκυση γυναικών, η ενημέρωσή τους και η αύξηση της συμμετοχής τους σε θέματα τεχνολογίας, στον προγραμματισμό και στη Βικιπαίδεια (την ελεύθερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια).


Από τη μεριά μου έδωσα μια ομιλία με τίτλο "Πως βλέπουν οι γυναίκες τη Βικιπαίδεια" στην οποία ανέλυσα το πρόβλημα στην τεχνολογία και στη Βικιπαίδεια ειδικότερα. Στη συνέχεια δόθηκε μια σύνοψη των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του χρηματοδοτούμενο από το Wikimedia Foundation προγράμματος με τίτλο "Why women Don't Edit Wikipedia?" και μια ανάλυση της έρευνας με ερωτηματολόγια που πραγματοποιήθηκε.


Οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη σχετική έρευνα.

Οι διαφάνειες της ομιλίας είναι διαθέσιμες online τόσο στο Commons όσο και στο Academia.edu.Η συμμετοχή μου στο WikiFemHack χρηματοδοτήθηκε από το Wikimedia Foundation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου