Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Παρουσίαση εργαστηρίου ρομποτικής σε εκπαιδευτικούς


Στις 15 Νοέμβρη καθηγητές και καθηγήτριες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα »MARE» (Μath road around Europe) επισκέφθηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας και το Corfu Tech Lab για ξενάγηση και παρουσίαση του εργαστηρίου ρομποτικής.


Οι καθηγητές ήταν προερχόμενοι από 3 χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία) και βρίσκονται στην Ελλάδα στα πλαίσια προγράμματος χρηματοδοτούμενου από το Erasmus+ το οποίο εξασφάλισε το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Σκριπερού. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος είναι η Άρτεμις Δουκάκη (Διευθύντρια του σχολείου) και οι εκπαιδευτικοί Χριστίνα Ηλιούδη (πληροφορικός) και Κωνσταντίνος Κωστάλης (μαθηματικός). Οι δυο τελευταίοι ήταν και παρόντες στην ξενάγηση/παρουσίαση.

Την ξενάγηση και την παρουσίαση του εργαστηρίου έκανε ο Μάριος Μαγιολαδίτης. Η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε ήταν τα αγγλικά.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δουν τα εκπαιδευτικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο Corfu Tech Lab (Lego WeDo, Arduino, EV3, 3D printer, κ.α.), τα εκπαιδευτικά προγράμματα (Scratch, EV3 software, κ.α.) να τους δοθούν σημεία του προγράμματος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και της μεθόδου STEM που ακολουθήθηκε το τελευταίο διάστημα για την εκπαίδευση μαθητών διαφόρων ηλικιών και τάξεων ενώ τους έγινε και επίδειξη εκτύπωσης με τον τρισδιάστατο εκτυπωτή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου