Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ομιλία στο Fosscomm 2017: Mediawiki and AutoWikiBrowser

Το Fosscomm (= Free and Open Source Software Communities είναι το ετήσιο συνέδριο για το Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό το οποίο οργανώνεται από τις Ελληνικές κοινότητες Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού. Σκοπός του συνεδρίου είναι η προώθηση της ιδέας του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού και η σύσφιξη των σχέσεων της κοινότητας του. Το φετινό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο 4-5 Νοέμβρη.


Την Κυριακή 5 Νοέμβρη, στα πλαίσια του συνεδρίου, οργάνωσα ομιλία-workshop με τίτλο "Mediawiki and AutoWikiBrowser" στην οποία 1) έγινε επισκόπηση της Wikipedia 2) αναλύθηκαν τα βασικά στοιχεία του Mediawiki 3) αναλύθηκε το σύστημα επεξεργασιών, ο visual editor και το ιστορικό αλλαγών 4) παρουσιάστηκε το λογισμικό ελεύθερου κώδικα AutoWikiBrowser το οποίο αναπτύσσω μαζί με άλλους προγραμματιστές για περισσότερα από 10 χρόνια με μια επίδειξη των δυνατοτήτων του.

Πρόκειται για τη δεύτερη συμμετοχή μου στο συνέδριο. Η πρώτη ήταν το 2015 όπου συμμετείχα με 2 workshops (Δείτε: Fosscomm 2015 Αθήνα).  Η φετινή συμμετοχή μου χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Wikimedia Foundation.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαιώσεις παρακολούθησης ενώ υπήρξε διάλογος για τις αρχές της  Wikipedia και προγραμματιστικές παρατηρήσεις και απορίες.

Ολόκληρη η ομιλία διάρκειας 1 ώρας είναι διαθέσιμη παρακάτω:



Οι διαφάνειες της παρουσίασης είναι διαθέσιμες μέσω του Wikimedia Commons και του Academia.edu:


Contribution to FOSSCOMM 2017


Ακολουθούν φωτογραφίες:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου